RSS

Cary Morin – When I Rise

When I Rise

Bijna een jaar geleden verscheen in eigen land het album “When I Rise” van de Amerikaanse singer-songwriter met indianenbloed Cary Morin. Met de recente Europese release via Continental Record Services zet hij zijn veroveringstocht voort in onze contreien. Hij is een ongekend, technisch begaafde en vingerplukkende gitarist in hart en nieren, die ook nog eens minstens zo goed kan zingen. Het liefst zonder al teveel gedoe. Uniek en briljant, volgende de legendarische bluesgitarist David Bromberg.

Ook Morins zesde schijf ademt een staaltje ‘vakmanschap is meesterschap’, waarop hij dezelfde middenweg koerst tussen folk en blues. Opnieuw demonstreert hij zijn verfijnde, ambachtelijke klasse als liedjesschrijver en virtuoos op zijn akoestische gitaar, waarbij traditie hoog in het vaandel staat. Een weldadige rijkdom voor je oren. Voor zijn nieuwe plaat heeft hij ook een aantal liedjes opgenomen met een negen koppige all-star band, die voor de nodige groovy schwung zorgen.

Volgens Morin vindt het album “When I Rise” zijn inspiratiebron in de verzamelaar “Negro Prison Songs From The Mississippi State Penitentiary” van de volksmuzikant Alan Lomax. Maar tevens schreef hij een aantal liedjes voor deze plaat met een band in gedachte. Tien zelfgeschreven composities waaronder een akoestische- en elektrische uitvoering van het nummer Jug In The Water en eigen interpretaties van Little Martha (Allman Brothers Band) en Dire Wolf (Grateful Dead).

www.carymorin.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment