RSS

Tired Of Feelin’ Guilty: 25 Years Of Kenny Roby & 6 String Drag

Tired of Feelin' Guilty: 25 Years of Kenny Roby & 6 String Drag

Als je, zoals ik, nog nooit gehoord hebt van de uit North-Carolina afkomstige Kenny Roby, dan begint de kennismaking met de cd Tired Of Feelin’ Guilty: 25 Years Of Kenny Roby & 6 String Drag’ op overtuigende wijze. Vier namen komen bovendrijven tijdens de beluistering van dit album en via een zoektocht op het internet: Elvis Costello, Drive-by Truckers, Steve Earle en Neal Casal.

1. Elvis Costello. Bij tijd en wijle komt Roby qua stemgeluid wel heel dicht in de buurt bij de 65-jarige Britse zanger.
2. Drive-by Truckers. Hun alternatieve rock verraadt de invloeden van 6 String Drag. In de jaren negentig stonden Patterson Hood en zijn maten in het voorprogramma van dit bandje.
3. Steve Earle, die het debuutalbum “High Hat”  produceerde van Roby’s band.
4. Neal Casal, die meer dan twintig jaar een meer dan goede vriend van Roby was. In 1999 toerde het tweetal akoestisch door Europa, waarvan een registratie op plaat is uitgebracht (Black River Sides).

 
Terwijl hij momenteel met producer Dave Schools (Widespread Panic) werkt aan een nieuw album, verscheen onlangs dit fraaie overzicht van de Amerikaanse singer-songwriter. Hiermee slaat hij een brug tussen zijn werk van de afgelopen 25 jaar en de toekomst. Een nieuw solo-album, dat aanvankelijk zou worden geproduceerd door zijn maatje Neal Casal, die eerder dit jaar overleed.

Bijna tot aan het gaatje is “Tired Of Feelin’ Guilty’ volgestouwd met fantastische, melodieuze americana, alternatieve country en rootsrock georiënteerde muziek van zijn vier solo-albums en de platen die hij maakte met de 6 String Drag.

https://sixstringdrag.com/

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.