RSS

Muziek In Rustig Vaarwater: Heather Woods Broderick/Lucy Kitt/ Stella Donnelly

Heather Woods Broderick – Invitation

Invitation

Een rustig vaarwater wordt op “Invitation” nadrukkelijk opgezocht door de Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster Heather Woods Broderick. Muziek met een aards, pastoraal en dromerig randje van de multi-instrumentaliste, die voorheen samen met onder meer haar broer (Peter) deel uitmaakte van indie-folkbands als Efterklang, Horse Feathers en Loch Lomond. Een muzikaal portret met een emotionele diepte, waarop ze zoekt naar rust en verfijning. Elf fraaie persoonlijke, en mooi gearrangeerde liedjes over een innerlijke strijd om haar leven weer in balans te krijgen. Soms doserend op piano of akoestische gitaar, danweer vol bombast met synthesizers en strijkers.

 

Lucy Kitt – Stand By

Stand By

Ook op het debuut van de Britse zangeres Lucy Kitt wordt met spaarzame, grotendeels akoestische middelen gestrooid. Ben je toe aan een reflectie moment, luister dan maar eens goed naar de tien eigen folky liedjes op het album “Stand By”. Voor de broodnodige afwisseling wordt Kitt bij tijd en wijle subtiel bijgestaan door Sam Beer (piano, dobro), Dave Hodness (basgitaar) en drummer Pat Kennecally. Met een vibratie in haar stemgeluid, schatplichtig aan Joni Mitchell, creëert Kitt in een half uur tijd een sfeer, die de muziekscene uit de zestiger jaren in Laurel Canyon in herinnering oproept.

 

Stella Donnely – Beware Of The Dogs

Beware of the Dogs

Geboren in Wales en inmiddels al geruime tijd residerend in het Australische Perth windt Stella Donnelly op het album “Beware Of The Dogs” er geen doekjes om. Een Me-Too feministe die gelijk al in het openingsnummer Old Man uithaalt naar ouwe viespeuken. ‘You grabbed me with an open hand. The world is grabbing back at you’. Daar zou de albumtitel ook wel eens op kunnen slaan. Fel en vlijmscherp in haar voordracht. Ze raakt de gevoelige snaar vooral als ze haar liedjes voorziet van gedoseerde instrumentatie.

www.heatherwoodsbroderick.com
www.lucykitt.co.uk
www.stellydonnelly.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.