RSS

Laurence Jones Band – laurence Jones Band

Laurence Jones Band

In 2017 verscheen  van de inmiddels 27-jarige bluesrock gitarist Laurence Jones het album”The Truth”. De vijfde in zijn nog prille carrière. “The Truth” werd vorig jaar via Jessica de Wals pr-bureau It’s All Happening en door onder meer voetbalanalist/bluesliefhebber Johan Derksen volop in de schijnwerpers geplaatst.

Ontegenzeggelijk worden zijn kwaliteiten als telecaster gitarist op het podium meer versterkt dan wat hij aan het spiegelend schijfje cq het zwarte goud toevertrouwd. De klinische benadering van producer Gregory Elias zou hier wel eens ten grondslag kunnen liggen. Als hij zich volgens zijn biografie zo graag spiegelt aan het bruisende spel van Stevie Ray Vaughn, Rory Gallagher , Gary Moore. Eric Clapton of Jimi Hendrix, dan is het wachten op een live-album of totdat Laurence de productionele werkzaamheden in handen neemt.

Op de gelijknamige opvolger die de Britse muzikant naar zijn band heeft vernoemd is Elias wederom van de partij. Hierop profileert Jones zich, met radiovriendelijke, gemiddeld drie en een halve minuut durende songs. meer als totaalartiest dan als specifieke bluesgitarist Na de toonzettende opener Everything’s Gonna Be Alright met een duidelijk, herkenbaar refrein, volgen nog een flink handvol uiteenlopende voorspelbare pop, rock en blues nummers.

28-03: Amsterdam, Rock The Boat
13-06 Grolloo, Holland International Blues festival

www.laurencejonesmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment