RSS

24Pesos – Flesh & Bones

Flesh and Bones

Wacht eens even. Is dat niet Rod Stewart met zijn strakke broek en dat herkenbare heesje achter in de keel wat ik hoor op het album “Flesh & Bones”? Wees getroost, het is de Brit Julian Burdock met zijn in 2009 opgerichte formatie 24Pesos. De afgelopen jaren vergaarde dit kwartet diverse muziekprijzen. En wisten de heren met hun acht jaar geleden verschenen album “Busted Broken and Blue” zoveel media aandacht te genereren, dat ze in dat jaar een veel gevraagde act was op menig Europese festivals. Burdock is in het muziekwereldje een alom gewaardeerde naam, die als zanger en/of gitarist heeft gefigureerd in de opname studio of op het podium met Luther Allison, Beverly Knight, JJ Milteau en Geno Washington.

Maar ik moet eerlijk toegeven – tot voor kort had ik nog nooit gehoord van dit gezelschap. Dus “Flesh & Bones” is mijn eerste kennismaking met 24Pesos van zanger en gitarist Julian Burdock. Hierop werkt hij samen met bassist Luigi Casanova, Filippo Giangrande (drums) en Chico Allotta (toetsen). Italiaanse muzikanten die hun sporen verdienden bij de Britse bluesrock gitariste Joanna Shaw Taylor. En waar nodig verlenen gereputeerde gastmuzikanten hand-en-spandiensten onder wie Geno Washington en Marcus Malone, hier en daar aangevuld met een drietal blazers.

Naast het samen met de drie Italiaanse muzikanten geschreven Papa was a Bluesman heeft Julian Burdock alle nummers op het ruim vijftig minuten durende “Flesh & Bones” zelfgeschreven. Dat 24Pesos zich niet laat vastpinnen op een muziekstijl is wel duidelijk. Ritmisch en energieke blues, funk en boogie, dan weer eerlijke en hartverscheurende soul en jazzklanken.

www.24pesos.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment