RSS

Dan Tuffy – Letters Of Gold

Letters Of Gold

Tuffy, who? Dat dacht ik dus bij het solo-debuut “Songs Of Dan” van de Australische singer-songwriter. Bij promo’s zit gelukkig vaak informatie en daarin stond te lezen dat hij  sinds 1992 met vrouw en kinderen woonachtig is in ons land. Als gitarist van de formaties Wild Pumpkins At Midnight, Big Low en Parne Gardje vergaarde hij tussen 1984 en 2016 redelijke bekendheid.

Waar op “Songs Of Dan” de geliefde scherpe randjes ontbraken en Tuffy zich ontpopt als een praatzingende verhalenverteller, flikt hij het op “Letters of Gold” met een groovy benadering veel meer te overtuigen. Samen met zijn fijn, grofkorrelige strot schaart hij zich, wat mij betreft, met groot gemak in een illuster rijtje met J.J. Cale, Tony Joe White en Chris Whitley. Het levert een puike en ontspannen plaat op met acht zelfgeschreven liedjes met een neerslachtige teneur in een broeierige sfeer.

Nummers die klinken als een lange autorit langs de canyons, bergvlaktes, kloven en ravijnen. Bijgestaan door zijn Australische maten Matt Walker (gitaar), Lucie Thorne (gitaar en zang), Steve Gilbert(mondharmonica) en Michael Turner (toetsen, bas, en zang) krijgt deze plaat met de inbreng van  Madelief van Vlijmen (contrabas) en Judith Renkema (elektrische bas) een Nederlands tintje. Het opname proces omvatte meerdere sessies over een periode van drie jaar in een professionele studio of in een slaapkamer, achtertuin of op het dek van een boot van de meespelende muzikanten.

www.songsfromdan.com

(Johan Schoenmnakers)


Comments are closed.