RSS

The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood – Blue Sky

Shawn Amos heeft onbetwistbaar twee persoonlijkheden. Een die wegloopt met het singer-songwriter werk op zijn eerder verschenen platen als “Harlem” (2000) en “In Between”(2001) en een die een basale vorm van blues belijdt.   Op zijn nieuwe schijf is Amos binnen de grenzen van de blues  teruggekeerd naar zijn tijd als singer-songwriter. Meesterlijk als componist, zanger maar ook als mondharmonicaspeler.

Voor de opnames van “Blue Sky” zocht hij naar een balans in zijn geluid en richtte zodoende The Brotherhood op.  Een samenwerkingsverband van muzikale vrienden die aan een van zijn platen hebben meegewerkt en waarvan hij weet dat hij voor een lange termijn op ze kan rekenen. Dat is drummer Brady Blade, bassist Christopher Thomas en gitarist Chris “Doctor” Roberts.

De zoon van de Famous Amos, de oprichter van de beroemde koekjeslijn presenteert met “Blue Sky” een  smeltkroes van ideeën, stijlen en genres. Een aangename combinatie van een beetje van alles: folk, roots, gospel, punk, boogie, rock ‘n roll, soul. blues, jazz en R&B. Voor elk wat wils met een melodieuze passie. ‘ Behoud het geloof. Heb wat plezier en verspreid een beetje vreugde voor iedereen’. Wat een muzikaliteit en creativiteit. Soms met een Springsteen- en een Little Richard gevoel, dan weer duiken er invloeden op van Prince en Elvis Costello.

www.shawnamos.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment