RSS

Coronaproof optreden in het Drentse Amen met Matthews Southern Comfort

IMG_20200808_204246

Matthews Southern Comfort, 8 augustus 2020, De Amer in het Drentse Amen 

Bezetting;

Iain Matthews, gitaar en zang
B.J. Baartmans, gitaar en zang
Eric DeVries, gitaar en zang
Bart de Win, toetsen en zang

Het zijn rare tijden sinds maart van dit jaar, waardoor het genieten van live muziek zeer sporadisch is. Het eerste concert na 13 maart dat ik bezoek is coronaproof in de tuin van de Amer in het Drentse Amen. De zaal in het dorpscafé is normaal snel gevuld. De oplossing in deze coronatijd is bij het prachtige zomerweer van  die dag, een uitstekende keuze. De festivalachtige omgeving van de tuin achter het café blijkt een ideale setting te zijn. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel zijn twee aan twee een aantal tuinstoelen verspreid, die aanvoelen als ligstoelen.

Iain heeft de laatste jaren in het Nederlandse trio een competente band tot zijn beschikking, die met recht de legendarische naam van de band hoog weet te houden. Matthews Southern Comfort geeft die dag twee optredens. Om 16.00 uur en om 19.30 uur. Voordeel: meer publiek doordat er per keer zeker honderd mensen (uitverkocht) buiten kunnen worden ondergebracht.

De speellijst bestaat uit tien lang uitgesponnen nummers die ruim negentig minuten vullen. De nadruk ligt met nummers als Bits and Pieces, The Age Of Isolation, Darcy Farrow, Like A Radio, Working In The New Mine, Feed It, en C’Mon Amigo op de laatste twee platen “Like A Radio” en het eerder dit jaar verschenen “The New Mine”. Het oude werk uit de begin jaren zeventig  – To Love en zijn groot commercieel succes Woodstock, dat ditmaal in een ander jasje is gestoken, wordt bewaard tot aan de toegift.

Na afloop volledig coronaproof een meet en greet met de mogelijkheid de nieuwe cd “The New Mine” aan te schaffen en te laten signeren. En vervolgens in de tuin nog even na te genieten met een drankje. Een mooie manier om live-muziek te blijven kunnen bieden.

Er volgen nog een aantal tuinconcerten in het Drentse Amen:

29-08: Dave Warmerdam Band
05-09: Huub van der Lubbe (uitverkocht)
12-09: Her Majesty (uitverkocht)
19-09: Tim Knol

(Gerard Freriksen)


Your Comment