RSS

Cary Morin – Dockside Saints

'Dockside Saints' (CD, 2020)

De uit het Beloofde Land afkomstige Cary Morin is een doorgewinterde verhalenteller, die bovendien bekend staat om zijn briljante gitaarvaardigheden. Hij houdt er met vier albums in de laatste vijf jaar een ouderwets werktempo op na. Menigeen zal hiermee blij zijn, want hij schrijft op soepele wijze prachtige en veelal gematigd swingende liedjes die op een prettige manier direct blijven hangen en verslavend klinken. Met het verse wapenfeit Dockside Saints komt hij met misschien wel zijn in mijn ogen en oren beste werk uit zijn catalogus.

Morin, die een zekere mate van bewondering en respect verdient van de pers en collega-muzikanten, legt op zijn nieuwe schijf minder het accent op zijn vingerplukkende spel  en verkondigt meer zijn voorliefde voor het Zuiden. Het spreekt dan ook tot de verbeelding dat op de in Louisiana opgenomen nieuweling, naast de blues en folk een belangrijke rol is weggelegd voor de cajun en zydeco muziek. Met een voortreffelijke productie van  Tony Daigle (Sonny Landreth, Walter Trout, The Derek Trucks Band) en een groep aan topmuzikanten slaagt hij er dan ook in zijn passie met een dozijn aan nummers op briljante wijze tot uiting te brengen.

Binnen een jaar na de opnames van zijn nieuwe plaat heeft de wereld door de Covid 19 harde klappen gekregen. Morin heeft inmiddels geleerd in een nieuwe wereld voort te bestaan. “Ik leer dingen die ik voorheen niet wist en die ik anders waarschijnlijk nooit had gedaan”, vertelde hij onlangs aan Tina Benitez-Eves van The American Songwriter. ‘Een van die dingen is live-streaming om contact te houden met mijn fans, wat na de pandemie in combinatie met het toeren best handig is’.

(beeld vanaf 3.39)

Albums zijn een soort van momentopnames en zijn liedjes blijven door de jaren heen evolueren. Na jaren overwegend solo te hebben gespeeld en met de beschikking over een volledige band in de studio besloot hij om Valley Of The Chiefs en Prisoner van zijn eerdere platen opnieuw op te nemen.  Of je nu naar deze twee oudere composities luistert of naar het nieuwe werk, over de hele linie klinkt “Dockside Saints” heerlijk ontspannen.

www.carymorin.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 


Your Comment