RSS

Mike Polizze – Long Lost Solace Find

Long Lost Solace Find

‘Eenvoudige folkliedjes die gelukzalige klanken combineren met uitgesproken gevoelens’ kopt het Amerikaanse muziekwebzine Pitchfork afgelopen maand over het eerste album als solo-artiest van Mike Polizze. Een plaat waarop hij samenwerkt met goede vriend Kurt Ville . Onder de productionele leiding van Jeff Zeigler (War On Drugs, Nick Hakim) namen Ville en Polizze “Long Lost Solace Find” op in hun geboorteplaats Philadelphia.

Op zijn solo-debuut presenteert Polizze, samen met zijn lome zangkunsten en zijn akoestisch, expressief gitaarspel een hoeveelheid aan basale folksongs. Refererend aan een soort van relaxte kampvuur intimiteit van J. Mascis (Dinosaur Jr.) solowerk.  Dit is wel even wat anders dan de krachtige gitaarexplosies van zijn vorige band Purling Hiss. Daarom is dit ook een album om lekker in te verdwalen. Maar pas op: door een gebrek aan variatie en het constant aanwezig nonchalante lo-fi achtig geluid ligt eenvormigheid op de loer.

“Long Lost Solace Find” is een album zonder enige pretentie. Polizze reflecteert over dingen die hem zijn overkomen of bezighouden. Iets om over na te denken. Een dwingende reden om een echte emotionele band met de luisteraar op te wekken. Het voelt alsof iedere noot in al zijn ontspannenheid hoort waar het moet zijn. Heerlijk plaatje om op te dagdromen.

https://www.facebook.com/michael.polizze.5

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment