RSS

High On Stress – Hold Me In

Hold Me In

Voordat ik nog maar één noot gehoord had van “Hold Me In” waren mijn verwachtingen hoog gespannen, nadat ik de lovende woorden had gelezen van de voormalig manager van The Replacements en de gitarist van de punkrockband Beach Slang.

“This is exceptional work. Feels to me like these songs could get serious traction if heard by a wider audience”
-Peter Jesperson (Manager of the Replacements)

“This record is F*CKING KILLER!! My ears are all-the-way smiling”-
James Alex (Beach Slang)

High On Stress uit Minneapolis is een bandje dat om onbekende redenen nooit groot is geworden, maar dat kan ze niet schelen. “Hold Me In” is het vijfde album van de band sinds hun oprichting in 2003 en is een eerbetoon aan de grooste stad van Minnesota.

Ik krijg een groot deja vü gevoel met The Replacements bij het horen van deze plaat. Is dat erg? Nou, neuh, want “Hold Me In” is een album vol heerlijk stuwende gitaar nummers. Waar High On Stress vooral in uitblinkt is het serveren van ogenschijnlijk eenvoudige liedjes, die rechtstreeks aan het rock ‘n roll gevoel appelleert. Hoogtepunten te over op deze plaat, zoals de geweldige powerpop songs Work Release, Klonopin and Alcohol, Stop Right There, de countryrock in Dakota en het meer ingetogen en semi-akoestische Wish This Moment Gone. “Hold Me In” is een plaatje, dat staat als een huis.  Heel aanstekelijk, melodieus en ontwapenend.

www.highonstressband.com

https://highonstressmpls.bandcamp.com/album/hold-me-in

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.