RSS

L7 – Smell The Magic (30th Anniversary Edition)

Smell the Magic (Remastered)

Ze duiken geregeld op: de geremasterde versies van albums, die een mooi rond getal aan jaren bestaan. Vaak zijn de extra’s geinig of interessant als je het origineel niet hebt, en soms riekt het naar geldklopperij. “Smell The Magic” – het tweede album uit 1990 van de grunge rock pioniers L7 is tot underground rockklassieker verheven mijlpaal van de femistische rock uit de jaren negentig.

De geremasterde versie is naast de uitgave op cd voor het eerst beschikbaar op vinyl. Gestoken in een kartonnen sleeve met een summier boekje met oude foto’s en een door journaliste Nisha Gopalan geschreven verhaal over de roerige tijden van de band, waarin bovendien de leden over het opnameproces aan het woord worden gelaten.

Anno 2020 blijft het materiaal op “Smell The Magic” nog altijd fier overeind staan met de aan Johnny (Rotten) Lydon gelinkte rollende R van zangeres Donnita Sparks. Heerlijk losgaan op het bijtende, tegendraadse en compromisloze geluid van L7, dat ergens tussen alternatieve rock, grunge en punk uitkomt. Na een eersteklas oppoets beurtje knalt deze versie van `Smell The Magic´ nog altijd in een razend tempo vol passie en energie uit je speakerboxen. Een tijdsdocument dat na dertig jaar zijn relevantie niet heeft verloren.

www.l7theband.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.