RSS

The Dirty Truckers – Second Dose (2020)

Second Dose

Volgens citaten van diverse vakbroeders uit Amerika is dit bandje, dat in 1999 werd opgericht door Tom Baker, in eigen land een stuk geliefder dan bij ons waar zij nauwelijks een voet aan de grond krijgt.

  • Second Dose is 31 minuten van de beste punk getinte americana die je ooit zult horen. (Maximal Volume)
  • Ze zijn de reïncarnatie van The Replacements en The Faces met een dosis Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival en Steve Earle (The Alternate Root)

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Voor degenen die niet bekend zijn met deze band geeft Rumbar Records je een kans om vertrouwd te raken met de uit Boston afkomstige The Dirty Truckers. Een eerbetoon aan de groten der aarde en een knipoog naar hun eigen helden. In navolging van het twee jaar geleden verschenen Best of album is “Second Dose” een nieuwe greep uit het repertoire van de band, waarvan het laatste wapenfeit “Tiger Stripes” alweer stamt uit 2012.

Als je van een groezelige rock and roll stijl houd zal je merken dat je vanaf het openingsnummer Little Mine wordt meegesleept door de energie van de band. Als je The Dirty Truckers niet meteen aanbid vanaf het moment dat de gitaren door je boxen scheuren, niet in de ban raakt van de harmonieën, of geen oor heeft voor de pakkende melodieën, dan is dit niet een bandje voor jou.

www.dirtytruckers.bandcamp.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.