RSS

Chuck Leah – Band Of Ghosts (2020)

Band of Ghosts

Bij eerste beluistering heb ik nog geen idee wie Chuck Leah is en waar hij vandaan komt. Ik heb slechts een via zijn agentschap (The Syndicate) ontvangen download en de naam van de artiest en het album. De eerste tonen van de opener Eugenie doen denken aan The Band, Doug Sahm en Dr.John en zijn gebrekkige stemgeluid heeft wel wat weg van een jonge variant van Steve Forbert.

Leah is een voor mij volslagen onbekende singer-songwriter en ook na mijn zoektocht op het internet blijft hij een verborgen parel, waarvan de afgelopen twee decennia meerdere albums zijn verschenen. Nou ga ik niet de wijsneus uithangen om te vertellen hoe die zijn, want de Texaan is ook voor mij een groot vraagteken. Echter wel een prettige verrassing, blijkens zijn nieuwste wapenfeit “Band Of Ghosts”. Een verwijzing naar de muzikanten op deze plaat die, doordat de wereld op slot ging door het Covid-19 virus, op afstand hun bijdragen hebben aangereikt.

Leah levert met zijn nieuwe wapenfeit een overtuigend visitekaartje af, waarop hij negen eigen liedjes presenteert. Een verkennende roadtrip waarin liefde, gedenkwaardige personages, verlies en andere indrukken van het leven worden ontdekt. Een aangenaam geheel dat laveert van folk, rock, bluegrass en cajun country texturen. Muziek uit het Amerikaanse Zuiden. Mijn aandacht heb je Chuck, nu de rest van de wereld nog!

https://www.facebook.com/ChuckLeahMusic

(Johan Schoenmakers)


Your Comment