RSS

Reese van Riper – Your Dream Is Dead (2020)

Your Dream is Dead

Net als het nieuwe album van de Texaanse singer-songwriter Chuck Leah, waar ik laatst aandacht op vestigde valt ‘Your Dream Is Dead’ van Reese van Riper in dezelfde categorie. Die van ‘vergeet-mij-nietje’. Een artiest en album waar de obscuriteit vanaf druipt. Van die verborgen parels die in mijn ogen niet over het hoofd mag worden gezien. Een mysterieuze nevel.

En om maar meteen met de deur in huis te vallen: Reese van Riper is niet een persoon maar een band uit het Noorden van New Jersey bestaande uit Papa Reese (zang, gitaar), Brandon Gehrig (toetsen) en Glen Monturi (drums, basgitaar).

Een Amerikaans trio dat zich specialiseert om je de stuipen op het lijf te jagen met hun donkere en moerassige geluid. Vies, gruizig en rauw als een stoomwals, die elk obstakel op zijn weg hard het asfalt in duwt. Een griezelig gevoel dat over je heenvalt. Misschien heeft het ene met het andere te maken als je weet dat Reese beschikt over honderden boeken over occultisme, hekserij en het bovennatuurlijke. En hij heeft een klein zwart boekje waar hij zijn diepste geheimen inschrijft.

https://www.facebook.com/reesevanriper/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.