RSS

Bella White – Just Like Leaving (2020)

Just Like Leaving

Twee citaten waar ik het roerend mee eens ben:

Een sterk debuut van een opwindend nieuw talent volgens Americana-UK en een stralende nieuwe ster met misschien wel het bluegrass-album van het jaar 2020 (Folking).

Het is bijna moeilijk te geloven dat de in eigen beheer uitgebrachte “Just Like Leaving” het eerste album is van de in het Canadese Alberta opgegroeide Bella White. Een veelbelovend twintig jarige artieste die authentiek en oprecht klinkt met een krachtig stemgeluid waarmee zij de twang uit de Appalachen omarmt.

En waar de bluegrass muziek vaak wordt gezien als oubollig en gedateerd maakt White het genre op verfijnde wijze helemaal hip en toegankelijk. Hoewel ze over een oude ziel beschikt klinkt haar innemende en hartverscheurend mooie muziek jong en fris en bepaald niet belegen. Of ligt het juist aan haar vertederende uitstraling, waardoor je stiekum smoorverliefd op haar zou worden?

En wat te denken van die verpletterende harmonieën en aanvullende stemmen van Reed Stutz (mandoline) en violist Julian Pinelli waardoor je helemaal wee in je knieën word en haar liedjes diep in je hart en geest nestelen.

Daarnaast maakt de smaakmakende instrumentatie deze plaat ook zo goed. De instrumenten lijken angstaanjagend een duet te ‘zingen’ met haar stem, aangezien de noten nauw aansluiten bij elk woord van White. Het is een en al magie wat de klok slaat met liedjes over haar groei naar volwassenheid om je na een of twee regels al tot tranen te bewegen.

www.bellawhitemusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment