RSS

The Ghost Of Paul Revere – Good At Losing Everything (2020)

Good At Losing Everything

Nog een halve maand te gaan en dan sluiten wij definitief het muzikale jaar 2020. Flink wikken en wegen welke albums aan de kant worden geschoven en wat nog de nodige aandacht verdiend op onze website.

Uit de grabbelton aan de nog te recenseren albums heb ik deze keer gekozen voor “Good At Losing Everything” van The Ghost Of Paul Revere. Een Amerikaanse band uit Main, die tien jaar terug is opgericht door de jeugdvrienden Max Davis (zang, banjo), Griffin Sherry (zang, gitaar) en Sean McCarthy (zang, basgitaar). Drie jaar geleden versterkt met drummer Chuck Gagne, pianist Ben Cosgrove en multi-instrumentalist Jackson Kincheloe.

En door die uitbreiding klinkt het nieuwe album meer voor de massa, dan hun platen als trio waar ze vervolgens in ons land volkomen genegeerd werden. Dit keer schat ik hun kansen hoger in, maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben.

Op ongedwongen wijze brengt het zestal volkse muziek volgens de breedste zin van het woord. Americana in een indiefolk jasje met een aanstekelijke en dynamische aanpak en soms met een prettige droefgeestigheid. Akoestisch van opzet met prachtige, meerstemmige zangpartijen en met melodieuze, goed doordachte liedjes, die uit het zelfde houtsoort zijn gesneden als The Avett Brothers en Mumford & Sons.

www.theghostofpaulrevere.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment