RSS

Lambchop – Trip (2020)

Trip

De reden voor een coveralbum te weten dient voor mij om een ​​beter begrip te krijgen van de goede bedoelingen. Die waren er zeker wat betreft Lambchops Kurt Wagner. Omdat de tournee van de band eind 2019 geen rendabele onderneming zou gaan worden, kwam de leidende kracht met een idee voor een nieuwe plaat als financiele ondersteuning voor hem en zijn bandleden. Een uitdaging maar Lambchop is dan ook geen alledaagse band.

Kurt Wagner , Matt Swanson, Paul Niehaus, Tony Crow, Matt McCaughan en Andy Stack kregen de taak om één nummer te kiezen voor de band om te coveren en de opnamesessie voor een dag over te nemen. ‘Mijn idee, vertelt Wagner, was om te zien wat er zou gebeuren als ik mezelf zoveel mogelijk uit het proces zou verwijderen’.  Opgenomen In Nashville, Tennessee in zes dagen tijd klinkt “Trip”als een hoogtepunt van het oudere en het huidige werk van de band. 

Een reis die start met het afsluitende nummer van Wilco’s Yankee Hotel Foxtrot. Lambchops dertien minuten durende versie van Reservations is een eerbetoon is aan de stilte. Een luchtspiegeling van piano en zang .

Bovendien bevat het album vertolkingen van nummers van Stevie Wonder (Golden Lady) , The Supremes (Love Is Here and Now You’re Gone), George Jones (Where Grass Won’t Grow), het obscure jaren zeventig bandje Mirrors (Shirley) en het niet eerder uitgebrachte Weather Blues van Yo La Tengo bassist James McNew .

Muziek, die rustig wegkabbelt met subtiele details en een herkenbaar, mompelende Wagner. Maar bovenal  betoont Lambchop op “Trip” het beste soort respect voor het materiaal van anderen waar ze van houden. Een innemende plaat, waar vriendschap en het pure plezier van het spelen van muziek centraal staan.

www.lambchop.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.