RSS

Lee Fields – Big Crown Vaults vol. 1 (2020)

Big Crown Vaults Vol. 1 - Lee Fields & The Expressions

‘Little JB’ (James Brown), zo werd hij vroeger genoemd. Een eer vond Fields het als hij op jonge leeftijd in 1 adem werd genoemd met de Godfather of Soul. Inmiddels is hij een hele meneer geworden. Een levende legende uit North Carolina. Bijna zeventig en nog altijd met een krachtig stemgeluid van jewelste. Hij heeft furore gemaakt met een onverwachte combinatie , die zich het beste laat omschrijven als een mengeling van de ruwe en intense Memphis-soul en de gelikte, superieure Philly Sound.

Ik hoor jullie denken: waar blijf je nou met je uitspraak dat jullie aandacht besteden aan de ‘grote onbekende’. Ik zat daarom ook lange tijd in een zware dubio. Maar dit vind ik een ander verhaal. Het kleine, onafhankelijke label Big Crown Records waarop zijn laatste twee platen (Special Night en It Rains In Love) waren verschenen, had nog een handvol onuitgebrachte nummers liggen, die niet op de albums zijn gekomen.

Niemand houdt van kliekjes weggooien – gewoonweg verspilling. Vaak zijn het ordinaire verdienmodellen, maar Leon Michels en Danny Akalepse van Big Crown Records verwerven hiermee wat sympathie. In dat kader besloot het label een nieuwe serie (Big Crown Vaults) te lanceren om verloren gegane sessieschatten in het daglicht te brengen.

Het eerste deel, dat hier voor mij ligt, bevat muziek van Lee Fields & The Expressions. Een twaalftal nummers, waarvan minder dan de helft instrumentale versies. Smaakvolle pareltjes waarvan wij nu uiteindelijk toch van mogen genieten. Dank je wel, Big Crown Records!

www.leefieldsandtheexpressions.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment