RSS

Rachel Brooke – The Loneliness In Me (2020)

The Loneliness in Me

In een tijd waarin een wereldwijde pandemie en de ingestelde avondklok een historische nieuwe betekenis heeft gegeven aan het woord eenzaamheid, presenteert de Amerikaanse Rachel Brooke op authentieke wijze een hoeveelheid aan prachtige liedjes. Kippenvel opwekkend, die de broodnodige troost en gezelschap kunnen bieden. Alsof ze eeuwen terugdaalt met een tijdloze strot en de nodige nagalm, die valt in de categorie: Kay Adams, Connie Smith en Patsy Cline, waar de snik, het gevoel en de emotionele openheid van afdruipt. Luister maar eens naar het openingsnummer It Ain’t Over ‘Til You’re Crying of het daaropvolgende Great Mistake van haar nieuwe plaat “The Loneliness In Me”.

Ik ben absoluut dol op tranentrekkende countrynummers en “The Loneliness In Me” heeft genoeg te bieden. Geïnspireerd op de droevige countryklassiekers van vroeger, zoals Crazy (Patsy Cline) en Stand By Your Man (Tammy Wynette). Het is ongegeneerd wegzwijmelen met deze blonde hartenbreekster, vermomd als southern belle. Brooke toont geen genade. Maar ja, zoals ze zelf uitlegt in een interview met het Amerikaanse weblog ‘American Songwriter’ hoeft countrymuziek op zich niet altijd te verdrinken in verdriet en eenzaamheid. “Ik hou van die weemoedige liedjes, maar sommige van de beste countrysongs zitten vol relativerende humor met een lichtzinnige draai. Ik probeer gewoon op Johnny Cash en Roger Miller te lijken, zij waren niet bang om die kant van zichzelf te tonen, en ik ook niet”.

Net als op haar eerdere releases, wordt ze op haar nieuwe plaat begeleid door een schat aan getalenteerde muzikanten onder wie Liz Sloan (viool), Dave Feeny (pedal steel), Louis Osborne (toetsen) en Shawn Densteadt (banjo). Naast een grote hoeveelheid aan ballads trakteert Brooke ons ook op energieker werk. Met van die prettig en vrolijk klinkende melodielijnen met vleugjes rockabilly zoals in het gelijknamige The Loneliness In Me .

“Eigenlijk een waargebeurd verhaal, en misschien wel een van de eerlijkste nummers die ik ooit heb geschreven”, vertelt Brooke aan ‘American Songwriter’. “Worstelend met de angst en depressie om zowel een toerende muzikant als een moeder te zijn, en om te leren hoe je jezelf niet te serieus moet nemen”. Brooke wilde met de video zo dicht mogelijk bij de waarheid komen. “De plekken waar we filmden waren plaatsen waar ik echt heb opgetreden of waar ik ooit heb gewerkt. Het verhaal is echt en ik heb het gevoel dat veel mensen en vooral muzikanten zich hierin kunnen herkennen, en ik hoop dat ze dat ook doen”.

www.rachelbrookemusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment