RSS

Aaron Frazer – Introducing…..

Introducing...

Alsof Aaron Frazer introductie behoeft. Oh? Toch wel? Nou vooruit dan. De inwoner van Baltimore is bekend om zijn drumwerk en vocale ondersteuning bij Durand Jones and the Indications. En “Introducing” is Frazers solodebuut. Een gevolg van het moment, waarop hij door Dan Auerbach van The Black Keys en eigenaar van zijn label Easy Eye Sound werd benaderd om samen een plaat op te nemen. Een muzikale samenwerking waarop Auerbach in de rol van componist en producer de helpende hand toesteekt.

Het overtuigende resultaat is sinds kort te horen op Frazers eerste wapenfeit. Zijn muziek voelt een beetje alsof je in de tijdmachine van Doctor Who bent gestapt. Het heeft wel iets van Curtis Mayfield, Smokey Robinson  en Al Green , maar vergis je niet. Hij weet uit de schaduw van deze legendarische namen te stappen om naast hen te gaan staan, schouder aan schouder. Een zeldzame prestatie. Zijn muziek is bijna te mooi is om waar te zijn. “Introducing” is dan ook een hartverwarmende plaat, waarvan het materiaal in minder dan een week is geschreven en opgenomen in Nashville in de studio van Dan Auerbach .

Een meeslepende verzameling aan nummers die wordt aangedreven door Frazers verbazingwekkend en onmiskenbaar, hoge register. Zijn falsetzang voegt een extra emotionele laag toe aan het vaak relaxte en troostvolle karakter van deze plaat. Gedrapeerd rond tegen de kitch aanleunende klanklandschappen van weelderige strijkers en dynamische blazers. Ondersteund door een breed scala aan muzikanten onder wie de leden van de Memphis Boys (Dusty Springfield, Aretha franklin) en diverse jongere muzikanten.

“Introducing” is een passievol album met aangename blues, gospel en soulmuziek en vleugjes van zijn eerste liefde: de hiphop muziek uit de jaren negentig. Waar het album je aanvankelijk in hart en nieren raakt, zal het hele lichaam binnen de kortste keren ten prooi vallen aan nummers als Over You. Bad News, You Don’t Wanna Be My Baby, Can’t Leave It Alone, Have Mercy, Girl On The Phone en ‘Love Is’. Het zal je inspireren om keer op keer op de ‘play’-knop te drukken.

www.aaronfrazermusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.