RSS

The Besnard Lakes – The Besnard Lakes Are The Last Of The Great Thunderstorm Warnings

The Besnard Lakes Are The Last Of The Great Thunderstorm Warnings

Het Canadese Besnard Lakes uit Montreal is een zes koppig gezelschap, dat bijna twintig jaar lang naar de wijde spirituele hemel reikt met albums, waarvan sommigen zijn genomineerd voor de Canadese Polaris Music Prize. Platen vol dromerige klanklandschappen en melodieuze psychedelische rockmuziek.

Vijf jaar na “A Coliseum Complex Museum”, waarop met ingenieuze en puntige liedjes het echte muzikale zweven achterwege werd gelaten keert The Besnard Lakes op hun zesde studio album terug met een lange symfonische rocksuite. “The Besnard Lakes Are The Last Of The Great Thunderstorm Warnings” is dan ook niet bepaald Spotify-vriendelijk en duidelijk een plaat die een grote mate van focus eist van de luisteraar.

De laatste waarschuwing voor een grote onweersbui is onder meer uitgebracht als een dubbel album, waarbij elke kant een thematische naam draagt: “Bijna Dood” is de titel van de eerste kant, gevolgd door “Dood”, “Na de dood” en “Leven”. Een opmerkelijk album van 72 minuten waarin sterfelijkheid en de gevoelens voor en na de dood centraal staan. Als eerbetoon aan de vader van zanger Jace Lase K, die in 2019 overleed, maar ook als herinnering aan artiesten onder wie Prince en Mark Hollis (Talk Talk).

Het is een ambitieus album dat de trouwe aanhang in verrukking zal brengen.  Serieuze muziek met gewichtige thema’s, die voor de minder toegewijde luisteraar behoorlijk veel geduld vereist. Feuds With Guns is misschien wel het vrolijkste nummer, dat binnen ongeveer vier en een halve minuut klokt. terwijl aan de andere kant het afsluitende titelnummer bijna achttien minuten in beslag neemt.

www.thebesnardlakes.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

‚Äč


Your Comment