RSS

Triptides – Alter Echoes

Ik ben niet vies van een mopje psychedelica. Of muziek uit de flower power tijd. Het driekoppige gezelschap Triptides uit Los Angeles was me echter nog nooit opgevallen. Ook al is “Alter Echoes” het achtste album van multi-instrumentalist Glenn Brigman, drummer Brendan Peleo-Lazar en bassist / gitarist Stephen Burns in hun elfjarig bestaan.

Triptides schept duidelijk het genoegen om muziek te maken uit de roerige jaren zestig. De heerlijk galmende geestverruimende en hallucinerende psychedelica en klassieke folkrock . Zwevend op een roze wolk met de Rickenbacher of een dreinend orgeltje. En ja, dan kom je al snel bij The Byrds, vroege Pink Floyd, The Zombies, The Doors, Badfinger en Spirit terecht. Daarom zou de albumtitel ook een slimme woordspelling kunnen zijn.

“Alter Echoes” – hun eerste voor Alive Natural Sound Records, ademt een positieve en optimistische sfeer uit, zonder verder erg origineel te zijn dus. Best een verademing in deze tijden van de pandemie en de huidige politieke crisis. Triptides is een band van nu die met hun rete retro muziek gemakkelijk past in het verleden. Ogen dicht en genieten.

https://triptides.bandcamp.com/

(Johan Schoenmakers)


Your Comment