RSS

Ledfoot – Black Valley

Black Valley

De in Noorwegen residerende Amerikaan Tim Scott McConnell timmert al een fikse tijd aan de muzikale weg. Als onderdeel van het zigeuner folkrock bandje The Havalinas, blues en popachtig, ondersteund door elektrische gitaren onder zijn eigen naam of akoestisch met duistere blueselementen onder het pseudoniem Ledfoot.

Waar door de pandemie genoeg acts wachten met het uitbrengen van nieuw werk trakteert Connell ons binnen een half jaar op de opvolger van zijn samenwerkingsverband met gitarist Ronni Le Tekro. Met het gloednieuwe “Black Valley” bewijst Ledfoot als zanger en componist eens te meer wat je je moet voorstellen onder “Gothic Blues”. Alleen al door een blik te werpen op de sinistere hoes wordt alles direct duidelijk.

Hoewel een stuk minder rauw en bluesy dan op Connells achterliggende platen als zijn alter ego Ledfoot toont hij op zijn nieuwe wapenfeit als altijd zijn donkerste kant. Met als drijvende kracht zijn sonor stemgeluid, het soepele spel op zijn 12-snarige gitaar en de diepzwarte, lekker deprimerende en aangrijpende liedjes. Degenen die het zonlicht en de mensen om hen heen even beu zijn, vindt met`Black Valley´ de ideale soundtrack voor lange, eenzame uren.

https://www.artist.vision/ledfoot

(Johan Schoenmakers)


Your Comment