RSS

Cha Wa – My People

My People

Wat het acht koppige gezelschap van Cha Wa heeft bereikt, is indrukwekkend. Diep geworteld in de overlevering van de Mardi Grass indieanen en talloze muzikale tradities uit New Orleans. Op diverse dagen dwalen ze in hun stad door de straten in prachtige fantasiekostuums, begeleid door ritme-instrumenten en gezangen. 

Cha Wa vertegenwoordigt alles wat deze unieke stad aan de Mississippi te bieden heeft. Een oprecht en vasthoudend zelfvertrouwen – het vanzelfsprekende bewijs dat muzikaal talent daar heeft -, de soevereiniteit moeiteloos tussen verschillende stijlen heen en weer te schakelen en, niet te vergeten, een flinke portie levenslust.

Drie jaar na hun sensationele debuut Spyboy (2018), dat de band een Grammy-nominatie opleverde ziet de opvolger “My People” het levenslicht. Hierop presenteert Cha Wa een onvervalste zompige en heerlijke funktrip van het kaliber van de legendarische formatie Meters. “My People” voelt als pure vreugde met uitbundige liedjes en krachtige teksten, die inherent zijn aan de vrijheid. Een eerbetoon aan New Orleans.

www.chawaband.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment