RSS

Indonesian Junk – Living In A Nightmare

Indonesian Junk – Living In A Nightmare (2021, 320 kbps, File) - Discogs

De een heeft de gave om ongelooflijk saaie kutliedjes te schrijven, de ander is meer voor de ingewikkelde songs en weer een ander weet hoe je lekker in het gehoor liggende liedjes serveert. In die laatste categorie valt het Amerikaanse Indonesian Junk, waarvan de groepsnaam is opgepikt uit het nummer Surrender van Cheap Trick. (Just the other day I heard a soldier falling off some Indonesian junk that’s going round)

Het nieuwe album “Living In A Nightmare”, dat verwijst naar de systematische, radicale ongelijkheid in Amerika, is er zo´n eentje die na een keer draaien al een plek in je ziel veroverd heeft. Of je nu een punker ben, liefhebber van old school glamrock of een enorme boost krijgt van pure powerpop, dan staat er altijd wel iets voor je op deze plaat. Dat is waar het om draait bij Indonesian Junk. Verfrissend met een knipoog naar de jaren zeventig en aanstekelijk tot het bot. Zeg maar The New York Dolls met een licht spottende toon van de pseudo/coole Joey Ramone als zanger.

Worstel je maar weer in je gescheurde spijkerbroek, zoek je leren jack op, pak je gympen en een pakje bazooka kauwgom erbij. En dan volledig los gaan op nummers als Type Of A Girl, Slow Dancing en het ellenlange, maar superpakkende afsluiter Bawlin’ My Eyes Out.

http://indonesianjunk.blogspot.com/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.