RSS

Dummy – Mandatory Enjoyment

Dummy - Mandatory Enjoyment [CD], Konkurrent

Dummy heeft alles wat je nodig hebt voor een moderne cultband. De groep uit Los Angeles, opgericht in het najaar van 2018, is in korte tijd flink geƫvolueerd na de avantgarde folk op EP1 en de lo-fi videogamemuziek op EP2.

Op het langverwachte volwaardige debuut “Mandatory Enjoyment” beweegt de band tussen de luidruchtige pop invloeden uit de jaren negentig en psychedelische en elektronische elementen. Als kers op de taart serveert de band ons nog een toefje new age met buitenaardse signalen. We houden van het idee dat je gelaagde, complexe en chaotische muziek kunt maken, maar niet in het streven dat het moeilijk of abstract is.

Dummy neemt je mee op een betoverende, hypnotiserende, avontuurlijke en inventieve reis. Protostar opent de plaat met een lichte ruis die leidt tot Fissured Ceramic wat niet alleen een geweldige songtitel is, maar ook een fantastisch klinkt. Punk Product #4 blijft door de glinsterende melodieƫn en de ritmische beat goed doorwaadbaar en is het Daffrodils met zijn vocale harmonieeen droompop op zijn best.

Kortom, “Mandatory Enjoyment” is een flink brok aan professionaliteit en inventiviteit, dat verder gaat waar Stereolab, Neu en vele anderen uit het genre ophielden.

www.notdummy.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment