RSS

Vanishing Twin – Ookii Gekkou

Vanishing Twin - Ookii Gekkou [Vinyl, LP], Konkurrent

Onder de groepsnaam Vanishing Twin zorgen zangeres, multi-instrumentalist Cathy Lucas, drummer Valentina Magaletti, bassist Susumu Mukai en Phil Mfu (synthesizer, gitaar) voor een fraaie futurische wereld,die bol staat van onvoorspelbare arrangementen en frisse ideeën. “Ookii Gekkou” komt ontwrichtend over, waarbij het intrigerende hoesontwerp ook al om aandacht schreeuwt.

Vanishing Twin manouvreert zich op deze plaat tussen het experimentele, psychedelische, funky, jazzy en het haast ongrijpbare, waar fans van Talking Heads, Stereolab, Suuns en Khruangbin voor op de knieën gaan. Hier is een band aan het werk, die zweeft tussen de echte wereld en eigen fantasie waar het altijd nacht is. . Het is gewoon anders met een bijzondere, excentrieke aantrekkingskracht met als doel om je te blijven ontdekken. Zo zal de opvolger weer totaal afwijkend zijn van deze plaat.

Hoewel de Britse formatie heel af en toe verstrikt lijkt te raken in hun eigen inventiteit is het ongetwijfeld een fantastisch album met gevoel voor het experiment. Het meest persoonlijke en intieme album, vindt Cathy, “Minder abstract en conceptueel dan het twee jaar geleden verschenen “The Age of Immunology” . Onderverdeeld in negen hoofdstukken die geïnspireerd zijn op negen verschillende verhalen.

www.vanishingtwin.co.uk

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.