RSS

Julia Shapiro – Zorked

Julia Shapiro - Zorked | Alternative | Written in Music

Iedereen zal zich tijdens deze Covid-19 pandemie wel eens zwaar verkloot hebben gevoeld. Zorked. Ontnuchterend dronken, volledig levenloos. Een gevoel dat je niet de moeite kunt nemen om van de bank te komen omdat je gewoon niet in de juiste gemoedstoestand bent. Ik denk dat we ons allemaal wel eens zo voelen als we een slechte dag hebben. Of als er iets in je leven is gebeurd waardoor je je in de put voelt en de enige manier om hiermee om te gaan is door gewoon niets te doen en in de ruimte te staren en te hopen dat dingen beter zullen worden. 

De Amerikaanse zangeres Julia Shapiro had precies dat ‘Zorked’ gevoel door de pandemie en de langdurige lockdown periode. Het gaf haar een erg gevoel van eenzaamheid, omdat ze niemand had om naar toe te gaan. Shapiro trok uiteindelijk in bij Melina Duterte (misschien meer bekend onder het pseudoniem Jay Som), en samen bouwden de huisgenoten een studio op hun zolder.

Het resultaat is zo’n intens, intiem en soms ook irritant mooi modderig en donker. De nummers benadrukken de emoties die Julia voelt en waarmee ze haar ware gevoelens weet te uiten. De indringende shoegaze en droompop geïnspireerde muziek is voor het grootste deel behoorlijk grimmig en zwaar, omgeven door een duistere, galmende gitaarmuur. Haar stemgeluid rauw en diep. Zorked is doorvoeld persoonlijk. Een soort van wanhoopsgevoel dat het huidige leven onderdeel van ons bestaan uitmaakt.

www.juliashapiro.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.