RSS

Courtney Barnett – Things Take Time, Take Time

Courtney Barnett: Things Take Time, Take Time Album Review | Pitchfork

Sorry dat ik niet zo snel reageer/ Je weet toch dat het even duurt voordat ik het laat merken/ Hoe ik me echt voel, zingt de Australische Courtney Barnett op haar recent verschenen Things Take Time, Take Time. Refererend aan de albumtitel van haar drie jaar geleden uitgebrachte voorganger “Tell Me How You Really Feel”.

Door haar hele werk heen gebruikt Barnett haar electrische gitaar om gevoelens van melancholie, frustraties en angsten met stuwende gitaarlijntjes parallel te laten lopen. Op haar nieuwe album Things Take Time, Take Time zet zij deze traditie voort, maar dan meer op een ondersteunende wijze.

Things Take Time, Take Time toont een kijk in haar persoonlijk wereldje. Het is dan ook haar meest intieme plaat tot nu toe met liedjes, waarop zij zich samen met haar nonchalante zang en een melancholisch geluid concentreert op thema’s als de liefde, geduld, genezing en zelfontdekking. Een verfpalet op de hoes met negen tinten blauw zet dan ook de toon met een rustgevend decor.

“Maak je er niet zo druk om” zingt Barnett op het openingsnummer Rae Street. Het zou een mantra kunnen zijn voor het hele album. Voel het, omarm het onvolmaakte en maak je niet zoveel zorgen. Luisteren naar haar nieuwe plaat voelt alsof je aan een goede vriend vraagt ​​hoe het echt gaat, en een eerlijk antwoord krijgt.

En of Barnett nu troost vindt in de opkomende zon, de bladeren die groen worden, of het geluk van een vriend, de prachtige details van Things Take Time, Take Time dwingen je, om met haar eigen woorden te spreken, “bloemen te zien in het onkruid.”

www.courtneybarnett.com.au

(Johan Schoenmakers)

 
Comments are closed.