RSS

Jeremy Pinnell – Goodbye L.A. (2021)

De laatste loodjes. Er lijkt geen eind te komen aan die berg van ontzettend lekkere en door velen onderschatte pareltjes van het afgelopen jaar van artiesten die nooit de aandacht lijken te krijgen die zij wel verdienen.

In die categorie staat ook het laatste werk van de Texaan Jeremy Pinnell bij mij hoog op de lijst. Toen hij zeseneenhalf jaar terug in ons land was waren wij van het Altcountryforum dan ook als de kippen bij om in gesprek met de goede man te gaan. Iemand die bij ieder woordje voelt alsof hij zich teveel blootgeeft.

Op zijn nieuwe plaat Goodbye L.A. zorgt hij met de prettig wegluisterende honky tonk en countryrock muziek voor een kleine 35 minuten muzikaal genot. Tien liedjes die in het verlengde liggen van zijn albums “Ties and Blood and Affection” (2017) en “OH/KY” (2014), waarbij zijn stemgeluid in iedere traan een glimlach herbergt. Ik wilde gewoon een plaat maken waar mensen blij van worden met onder meer de sprankelijke klanken van een slide gitaar en vrolijke backbeats.

www.jeremypinnell.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment