RSS

Judy Collins – Spellbound

Album: Judy Collins - Spellbound review - Judy Collins, without whom...

Als je Spellbound hoort zou je toch niet zeggen dat de Amerikaanse zangeres Judy Collins 82 jaar is. En ze klinkt nog net zo fraai en betoverend als op Wildflowers uit 1967. Een album dat ik koester. Een album met een aantal bekende nummers van anderen, zoals Both Sides Now van Joni Mitchell, Sisters of Mercy (Leonard Cohen) en Jacques Brels La chanson des vieux amants

Die ga je hier niet vinden omdat het allemaal eigen schrijfels zijn. Dat had ze best eerder kunnen doen, want het klinkt allemaal prachtig.

Je hoort Joni er af en toe nog steeds in doorklinken. Maar waar de Canadese steeds donkerder is gaan klinken daar heeft Judy nog steeds die kristalheldere stem. Muzikaal is het ook allemaal wat zoeter, dat is wel iets waar je een beetje tegen moet kunnen.

Spellbound is reflecterend en straalt rust uit. Rust in de pandemie waarin het album is opgenomen. Het is genieten geblazen en mocht dit haar laatste album blijken te zijn dan laat Judy hiermee een schitterend geschenk achter. Maar hey, ze kan nog jaren mee dus kom maar op met die zelfgeschreven albums!

www.judycollins.com

(aERodynamIC)


Your Comment