RSS

Jon Spencer & The Hitmakers – Spencer Gets It Lit

Spencer Gets It Lit | JON SPENCER & the HITmakers

De Jon Spencer Blues Explosion, die uit de asresten van de legendarische noise-rock formatie Pussy Galore twaalf jaar geleden ontstond, is niet meer. Althans voorlopig dan. Dat onthulde Spencer in een recent interview met de Canadese podcast Kreative Kontrol. De gezondheidsproblemen van gitarist Judah Bauer vormt de belangrijkste factor van deze splitsing.

Met een geweldig nieuw album met The HITmakers bouwt de garagepunk pionier gestaag verder aan zijn muzikale erfenis. Voor Spencer en zijn makkers heeft het nooit gedraaid om succes of een grotere naamsbekendheid. Nee, hier wordt op gepassioneerde en gedreven wijze de liefde voor de muziek getoond. Ben je geen liefhebber van zijn muziek en word je niet enthousiast, het klinkt getergd, soms behoorlijk desoriënterend en gaat dwars door je ziel.

Zo ook op zijn tweede plaat (Spencer Gets It Lit) met de HITmakers. Ook al wordt Spencer Sings The Hits uit 2018 als een solo project bestempeld, Sam Coomes (synthesizers/zang), M. Sord (drums) werkten wel degelijk mee op deze plaat. Het lijkt er op dat hij opnieuw zijn mojo heeft ontdekt, want zijn recente wapenfeit staat vol opzwepende funky garagepunk met porties electroboogie en futuristische artpop. Volgens Spencer het meest compromisloze album dat hij ooit heeft gemaakt, waarmee hij de luisteraar constant met het onverwachte bedwelmt. Zoals je inmiddels wel van hem mag verwachten. Uniek in zijn soort en nog altijd even onbevangen en relevant.

17-06: Diksmuide (B) – 4AD
18-06: Nijmegen, Kids n Billies Festival
19-06: Izel (B) – Fete de la Musique
20-06: Zwolle – Eureka
21-06: Maastricht, Muziekgieterij
22-06: Utrecht, De Helling
23-06: Lessiness (B) – CC Rene Margrite
24-06: Sint Niklaas (B) – De Casino
25-06: Haarlem – Patronaat (Kliko Festival)
26-06: Rotterdam – Rotown

www.jonspencermusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment