RSS

Naima Bock – Giant Palm

Wie denkt dat de Britse Naima Bock een plotselinge nieuwkomer is die heeft het mis. Zij was onder het pseudoniem Naima Jelly tussen 2016 en 2018 de bassiste van de eigenzinnige punkformatie Goat Girl. Na het uitbrengen van het naamloze debuut heeft zij zich volledig gestort op een solocarrière en de banden met de andere dames doorgesneden.

Even wennen is het wel als je naar de subtiele en onthaaste klanken luister van Giant Palm. Met één luisterbeurt kom je niet ver. Ook niet met tien. Met of zonder Goat Girl, Bock blijft een geval apart, die niet kiest voor de gemakkelijke, muzikale saaie weg, waar zij wordt bijgestaan door een grote groep aan muzikanten en vocalisten. Kortom, iemand die haar hand niet overspeelt, maar erin slaagt een beheerste wereld te creëren waar zwaarmoedige misère en hartverwarmende muzikaliteit samengaan.

De dochter van een Braziliaanse vader en een Grieks-Engelse moeder overtuigt met een opmerkelijk ambitieus album, dat dicht bij haar familieroots ligt. Opgenomen alvorens zij een contract met het Sub Pop Label tekende.

27-09: Nijmegen, Merleyn (samen met Dana Gavanski)

www.naimabock.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.