RSS

The Hanging Stars – Hollow Heart

Heel vroeger in de tijd van muziektijdschrift OOR als twee-wekelijks krantje stond ons land en de recensenten vooraan als het relatief onbekende muzikanten betrof. Tegenwoordig laat men, vind ik, zich teveel afleiden door de gratis promo´s of schikken ze zich in de bemoeienissen van diverse platenmaatschappijen.

Dat valt ook heel goed te merken aan de samenstelling van de Euro Americana Chart. Ik werd vroeger ook wel eens gevraagd of ik bepaalde toegestuurde albums in mijn top zoveel lijstje kon vermelden. Ik ben daar ook gelijk meegestopt. Dan komt direct het woordje ´integer´ in mij op. ‘Iemand die zich vasthoudt aan normen en waarden, ook als deze van buitenaf onder druk staat’. Gelukkig is het Altcountryforum onafhankelijk en doen wij ons eigen ding.

Tijdens mijn zoektocht naar de onder de radar gebleven artiesten stuit ik op het Britse The Hanging Stars. Een vijfkoppig gezelschap uit Londen, dat de muziek en de harmonieën van The Byrds en Beu Brummels met een virtuele knipoog naar The Grateful Dead en Big Star hoog in het vaandel heeft staan. Ons land kijkt uiteraard de spreekwoordelijke kat uit de boom. Gelukkig hoef ik daar de Leidse QBUS niet onder te scharen, waar de vijf Britten samen met Hollis Brown op dinsdag 1 november te gast zullen zijn. Omcirkel deze datum alvast in je agenda!

De authentieke psychedelische pop komt je tegemoet vanaf de opener Ava. Dit is rootsmuziek die makkelijk en uiterst prettig wegluistert, zodat je even je gedachten over de eventuele zorgen van morgen aan de kant kan zetten. Zet de koptelefoon op, dim het licht (als het avond is) en duik in de bedwelmende, ontspannen en melodieuze wereld van folk, americana, psychedelica en sublieme samenzang. Wat kan er dan nog misgaan?

www.thehangingstars.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment