RSS

Ticket West – 49 Park St. Blues

De heren van Ticket West, de band rond de broertjes Pascal en Walther Wilhem, hebben een neusje voor het uitkiezen van hun gastvocaliste. Op de nummers Good Woman en Nice Guy van het verse “49 Park St. Blues“, waarvan de titel een lofrede lijkt naar New York en zijn blues, wordt deze rol met verve ingekleurd door de Amsterdamse Laura Kits. Een schot in de roos, waar haar solo-carriere nog niet wil vlotten. Zowel de door de corona-pandemie uitgestelde projecten Holy Fountain Water als de ep Moving On lijken momenteel ergens in een archiefkast te zijn opgeborgen.

Bewust of onbewust zorgen de strepen mondharmonica van Bas Kleine voor een portie melancholie. Waar scheurijzerspecialist Harp Mitch op de platen High Class Horse en Cab Driving Man het verschil wist te maken met een kleurrijk en moddervet geluid komen de bijdragen van Kleine mij te vriendelijk en wat voorspelbaar over. Waardoor 49 Park St. Blues voor mij minder bijzonder is dan hun voorgangers. Een vakkundig geproduceerde plaat die sympathiek van aard is met een fatsoenlijk karakter waar een breed scala aan muziekliefhebbers reikhalzend naar uit zullen kijken.

Als traktatie bestaat deze plaat dit keer volledig uit eigen werk. Een geslaagde plaat waarop genoeg valt te genieten met een gevarieerde set aan nieuwe bluesy en soulvolle liedjes, die veel kwaliteit te bieden heeft.

www.ticket-west.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment