RSS

Terry Allen & The Panhandle Mystery Band – Smokin’ The Dummy / Bloodlines

Ze duiken in de seizoensvakanties geregeld op: reissues van albums die lang geleden zijn verschenen. Vaak is het interessant als je het origineel niet hebt, of als het betreffende album niet meer verkrijgbaar is, maar verder riekt het in mijn ogen vaak naar geldklopperij. Nu verwacht ik dat niet van de iconische, Texaanse singer-songwriter Terry Allen, waarvan zijn vroegere werk uit 1980 en 1983 in een geremasterde versie onder de aandacht wordt gebracht door het label Paradise Of Bachelors.

Een multi-disciplinaire artiest die diep gerespecteerd wordt door zijn muzikale en artistieke plaatsgenoten. Door velen ook aangemerkt als een meesterlijke en fantasierijke tekstschrijver. Maar ook weer iemand die ver onder de radar opereert. Op erg veel bekendheid kan hij sinds zijn debuut uit 1975 niet rekenen.

Saillant detail: zowel vinyl- als cd-edities van zijn alternatieve countryklassieker bevatten de songteksten en nieuwe notities, waaronder een brief uit 1981 van Allen aan zijn vriend en kunstenaar HC Westermann. Evenals andere foto’s van Terry en zijn muzikale vrienden.

Bloodlines en Smokin’ The Dummy zijn respectvolle uitgaves van de originele analoge banden, waarop Allen samen met de muzikale vakmanschap van zijn Panhandle Mystery band schittert in volle glorie. Als je een grote affiniteit koestert voor de ironische stijl of een liefhebber bent van het outlaw country genre zijn deze twee albums aanraders van jewelste.

www.terryallenartmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.