RSS

Sharon van Etten – We’ve Been Going About This All Wrong

In de afgelopen dertien jaar zijn de albums van de Amerikaanse singer-songwriter Sharon van Etten grootser en ambitieuzer gaan klinken. Van het spaarzame, akoestische geluid op Because I Was In Love (2009) en Epic (2010) tot het breed opgezette en gedurfde klankenpalet op Remind Me Tomorrow (2019).

We’ve Been Going About This All Wrong klinkt minder avontuurlijk dan zijn voorganger. Geschreven, opgenomen en geproduceerd in haar eigen Californische studio, terwijl de bosbranden in de buurt in alle hevigheid oplaaiden. Waarmee het hoesontwerp direct is verklaard. Op haar nieuwe wapenfeit weet Van Etten op indringende en krachtige wijze tussen de melodieuze lagen drums, strijkers, synthesizers en gitaren haar eigen kwellingen en emotionele toestanden over te brengen.

En dat is wat mij betreft wat haar onderscheid van haar vele muzikale collega’s. Het vermogen om liedjes te schrijven en aan ons te serveren, die uiterst intens en persoonlijk aanvoelen, waarmee de luisteraar zich kan identificeren. Een indrukwekkende oprechtheid, waarmee zij meer dan een decennium respect weet af te dwingen.

Voor de trouwe aanhang zal We’ve Been Going About This All Wrong de volgende stap zijn in haar evolutie als singer/songwriter. Voor de nieuwkomers onder jullie is dit album zeer zeker de moeite waard om goed naar te luisteren.

www.sharonvanetten.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.