RSS

Iain Matthews & The Salmon Smokers – Fake Tan

De Britse folkzanger Iain Matthews is een vaste waarde in het muziekwereldje. Muziek zit in zijn bloed, het is zijn muze. Een legende met een rijke carrière, die intuïtief zijn eigen ding doet. Maar toch ook weer iemand, die na zijn wereldhit in de begin jaren zeventig met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock onterecht ver onder de radar opereert.

Fake Tan is het resultaat van zijn samenwerking met de tien jaar geleden opgerichte Noorse formatie The Salmon Smokers. die onder meer bekend is om hun bijdragen aan tribute-concerten van Leonard Cohen, Bob Dylan en Neil Young. De band van multi-insturmentalist Freddy Holm met een onvoorspelbare stijl, een grenzeloze enthousiasme en een frisse muzikale benaderingswijze, waarmee Matthews zijn vijftig jaar durende loopbaan nieuw leven inblaast.

Ouder materiaal werd opgefleurd met gelaagde arrangementen, dat de hoofdmoot vormt op deze plaat. Het sprankelt van muzikale vreugde en nergens wordt het saai. Vooral gedragen door Matthews ingetogen stemgeluid en het veelzijdige spel van Holm op cello, viool, piano, orgel, dobro, lapsteel, akoestische en electrische gitaar en banjo. Nieuw werk samen met de bandleider van The Salmon Smokers werd geschreven voor een eventuele opvolger. Het was tijd voor iets anders, jezelf opnieuw uitvinden, nadat ik diep in een artistieke impasse verzeild was geraakt, schrijft Matthews in het boekje bij de cd. Een mooie prestatie en een ‘match made in heaven’.

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/fake-tan

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.