RSS

Laney Jones – Stories Up High

Psychedelische anti-folk, zo omschrijft de Amerikaanse Laney Jones haar muziek op het meest recente Stories Up High. ‘Een beetje trippy met een flinke scheut folk’. Een nieuw wapenfeit van de zangeres, die tien jaar geleden met haar ukulele en banjo aan de weg timmerde met haar debuut Beyond The Blue. En de vrouw die in 2016 door het tijdschrift Rolling Stone werd uitgeroepen tot een van de ‘Country Artist to Watch.

Jones laat zich op het door Andrija Tokic geproduceerde Stories Up High duidelijk niet in een hokje stoppen. Het toont de groei en acceptatie die haar in staat stellen positief te blijven denken in onzekere tijden. Een persoonlijke ontdekkingsreis, waarop zij haar klankenpalet stevig heeft uitgebreidt en rauwer, meeslepender klinkt als nooit te voren. Of zoals Jones het omschrijft als een vrije val door het universum.

De luisteraar wordt getrakteert op weelderige en introspectieve liedjes, die niet zouden misstaan ​​op een playlist naast het werk van Bon Iver of Sufjan Stevens. Jones roept met haar strot van honing en whiskey onmiskenbaar de twang van Linda Ronstadt Stone Poney periode op, terwijl haar intense frasering echoot met die van Angel Olsen.

www.laney-jones.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.