RSS

Andy Fairweather Low – Flang Dang

Miljoenen mensen zagen hem ooit optreden en wellicht nog meer hoorden zijn verfijnde gitaarspel. Toch zal de naam Andy Fairweather Low niet bij iedereen bekend in de oren klinken. Het heeft even geduurd. Maar opeens stapt de Britse veteraan weer in de schijnwerpers met een solo-album. Een van ‘s-werelds meest gerespecteerde muzikanten, die het meer gewend is om in de schaduw te opereren voor artiesten onder wie Eric Clapton, Roger Waters, Paul McCartney en Van Morrison.

Op Flang Dang, zijn eerste, eigen werk in zeventien jaar (Zone-O-Tone met The Lowriders niet meegerekend) heeft hij, naast het drumwerk van Paul Beavis, alles zelf ingespeeld en geproduceerd. Het enige waar ik niet tegen kon, was het gebruik van een drummachineDus vroeg ik de drummer van The Low Riders, of hij met mij mee wilde komen naar de Rockfield Studio’s, vertelde hij onlangs aan Jamie Dickson met de magazine ‘Guitarist’.

Flang Dang is een plaat van de voormalige zanger van de band Amen Corner met kwaliteitsmuziek en heerlijk, ouderwetse shuffles, herkenbare grooves en soulvolle r&b. Zodra zijn warme stemgeluid het openingsnummer Waiting On The Up inzet, krijg je het gevoel dat dit geen muziek van deze tijd is. Dit wil niet zeggen dat de muziek oud is, maar eerder dat de sfeer die het album creĆ«ert niet helemaal modern is. Een tijdloos gevoel van muziek die juist aangenaam is omdat het niet klinkt als iets nieuws.

www.andyfearweatherlow.com

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/flang-dang

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.