RSS

Ben Folds – What Matters Most

In principe hoeft de Amerikaanse singer songwriter Ben Folds nooit meer een album uit te brengen als hij er geen zin in heeft. Op 56-jarige leeftijd heeft hij schijnbaar alles bereikt wat een muzikant ooit zou kunnen doen. Spelen in bandjes (Majosha, Pots and Pants, Ben Folds Five), bouwde een succesvolle solocarrière op, werkte samen met collega-entertainers, schreef een filmsoundtrack en acteerde in een tv-serie. Opgetekend in zijn memoires uit 2019 A Dream About Lightning Bugs: A Life Of Music And Cheap Lessons .

Na acht jaar is hij eindelijk terug met de opvolger van So There. Een plaat waarop Folds samenwerkte met het klassieke kamerensemble yMusic uit New York City. What Matters Most is een voortreffelijk, toegankelijk album van het ambachtelijke soort. Echte piano liedjes met goede melodieën en teksten die gaan over een scala aan menselijke emoties. Hoofdzakelijk geschreven in Australië en opgenomen in Nashville met de bekwame hulp van co-producer Joe Pisapia.

What Matters Most is een album dat schaarsheid combineert met weelderige orkestratie en degelijke bandrock. Als je liefhebber bent van verhalende liedjes in de trant van Tom T. Hall of Shel Silverstein, dan is What Matters Most een album waar je naar wilt luisteren. Als je gewoon houdt van op piano gebaseerde roots-popsongs met intelligente teksten, heeft deze plaat ook iets voor jou. Ben Folds op zijn best met een albumtitel als vraag, die de meesten van ons zich de afgelopen jaren tijdens de coronapandemie hebben gesteld: What Matters Most ? 

27-11: Utrecht, TivoliVredenburg (solo)

www.benfolds.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.