RSS

Sweeping Promises – Good Living Is Coming For You

Als je een liefhebber ben een ondergeproduceerde lo-fi aanpak heb je met Good Living Is Coming For You van het uit Kansas afkomstige duo Sweeping Promises een sterke troef in handen. Een grote belofte in de underground muziek. Minimalistische, angstaanjagende artpunk met een melodische kracht en een fuzzy benadering. Gemaakt voor en door buitenbeentjes en excentriekelingen.

Misschien is Good Living Is Coming For You dan ook niet geschikt voor de gevoelige oortjes van de Nederlandse scribenten, waarvan enkelen de productie te schel en belabberd vinden klinken. Probeer gewoon je geest te openen, zou ik zeggen. Kom niet aan de creativiteit van muzikanten, is mijn persoonlijke mening. Als de makers er maar van genieten.Denk aan het vroegste werk van B-52’s, Devo en Lydia Lunch.

Good Living is Coming For You klinkt dan ook zowel onstuitbaar van aard en ontzettend plezierig als ongelooflijk irritant en neurotisch met een soort van anti-popgevoeligheid. Naar gelang je gemoedstoestand tijdens het luisteren. De baslijntjes van Lira Mondal zijn indringend, de gitaar van Caufield Schnug haalt een sterke sonische toonhoogte en hun stemmen zijn krachtig, intens en rauw, die stevig aan je ziel knagen.

28-10: Amsterdam, London Calling Festival
29-10: Rotterdam, V11

www.sweepingpromises.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.