RSS

Miranda and the Beat / The Cucumbers

Relatief korte albums hebben ook recht op een stuk, maar dan beknopter. Ik pak er twee bij, die niet onder de radar mogen verdwijnen.

Miranda and the Beat – Miranda and the Beat

Het uit New York City afkomstige Miranda and the Beat serveert op hun gelijknamige debuutplaat vuige rock and roll die flink aanschuurt tegen de garage soul, psychedelica en punk van The Dirtbombs, MC5 en The Sonics. Hier wordt een mens als ik blij en energiek van. Luister naar Miranda’s powervolle strot en je weet waarschijnlijk wie haar inspireerde. Niemand zong zo krachtig en hitsig als Tina Turner. Tien liedjes, allemaal raak en met net 27 minuten ook lekker kort. Een album dat is geproduceerd door Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) en uitgebracht op het label van King Khan. Wat een kracht straalt Miranda met haar Beats hier uit. Kortom, wat het kwartet neerzet is echt geweldig. Vaak heel pakkend, retro en gepassioneerd. 

The Cucumbers – Old Shoes

Een bescheiden nieuw werkje (zeven liedjes in 23 minuten) is het verse wapenfeit van The Cucumbers. Een kwartet dat langer bestaat (vijf en dertig jaar) dan ik er weet van had. Old Shoes heeft een andere sfeer dan het achterliggende werk van dit gezelschap. Akoestischer, ontspannen, folky en lieflijk ingetogen met een eigenzinnige en eerlijke hand. Het resultaat van de verloren wilde haren in de loop der tijd. Opgericht door het Deena Shoshkes en Jon Fried worden ze op dit kleinood vergezeld door hun zoon Jamie op drums, en Rick Wagner op bas.

www.mirandaandthebeat.bandcamp.com

www.thecucumbers.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.