RSS

The McCharmlys – The McCharmlys

Als je als muziekliefhebber leeft met de waan van de dag, dan kan het zomaar zijn dat er bakken vol releases langs je heengaan. Er komt veel uit, en er zit nou eenmaal maar 24 uur in een dag. En wie bepaalt waar jij nou naar moet luisteren? In dit geval ben ik dat onder het motto: doe eens gek en lees verder.

Het gelijknamige debuut van het Californische gezelschap The McCharmlys, een knipoog naar het interview uit 1964 met John Lennon, die Paul gekscherend McCharmly noemde koester ik al geruime tijd. Eentje die constant mijn aandacht vroeg. Het kwam er echter maar niet van, of eigenlijk…ik wilde het album niet kwijt uit mijn speler. Want eenmaal geschreven verliest het fysieke product zijn plek.

Passend bij hun naam maakt het vijfkoppige gezelschap The McCharmlys prettige beluisterbare en nostalgische muziek uit vervlogen tijden, dat nogal charmant en sympathiek overkomt. Elf liedjes met hopeloos romantische teksten, die net een half uur klokken en ongeneerd een weg weten te banen naar het oorwurmkastje in je brein.  Het is net of er een jukebox met oude singletjes vol doo-wop, surf, beat en jaren zestig rock ‘n roll staat te spelen. Ik hoop voor dit vijftal, dat we er meer van gaan horen en dat ze niet ondersneeuwen in de stortvloed aan releases en bandjes.

www.themccharmlys.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.