RSS

Jan the Lazyman in Austin

janthelazyman

Austin Texas ik ben eindelijk weer thuis of altans zo voelt het. k zou zo hier kunnen wonen want het heeft alles wat een lazyman wil. Muziek, lekker eten, gekte en vooral dat lekkere weer. Nou heb ik even pech dat het net zo voelt als in Nederland koud en regen dus wennen hoef ik niet. Ik kwam aan en meteen werd ik naar de Sam’s Town Point gebracht wat voor mij nu al de leukste tent van Austin is. Ramsay Midwood was en deed er een Spooly show. Ik was er en meteen kwamen er een paar vrienden binnen maar ook Carolyn Wonderland. We stonden meteen met de Spooly Show mee te zingen en ja hoor She’s About A Mover ging weer lekker. Het geeft ook een goed gevoel om liedjes van Doug sahm te doe in Texas. Thuis bij Ramsay is het meteen okay een lekkere sfeer er lopen kindjes rond en zijn vrouw Cathy is een lieverd. Maar ook voelt het weer goed want Cathy is niet alleen van Folk Uke maar ook de dochter van Arlo Guthrie. Hoe dicht kom je bij Woody zou ik zo zeggen.

Op Donderdag kwam ik terecht in de Shoot In waar Leo Rondeau speelde en dat was heel goed. Een honky Tonk in Austin met veel nieuwe jongeren. Dave Insley speelden ook nog maar we gingen wee op huis aan. OP vrijdag was het weer tijd voor een Spooly Show. Problemen voor Ramsay want er is geen bassist want Mike Nicolai heeft een ander optreden. Bellen en nog meer bellen dan maar en twee uur voor het optreden was het raak want Joey van the Archibalds kwam en die bleek ook nog eens een goeie gitaarspeler te zijn en ee toffe gast. Ik was er voor de wasbord en harmonica en zong een paar liedjes. Na 3 uur waren we klaar en nog wat eten en hup naar bed.

Zaterdag was een luie dag en in de avond warten we bij 6th street een straat wat eigenlijk het Leidseplein is maar dan met overal live muziek (het enige positieve). er was een feestje ronf Woosstock gek en clown Wavy Gravy (die malloot zonder tanden en een stok met een vis eraan) Na veertig jaar loopt ie er nog mee. Ik was blij dat ik er weg mocht want het bandje was geen ruk aan en die Wavy Gravy vond ik net Bassie de gekke clown. We wilden ook nog even naar Carolyn in Antone’s maar we waren drie uur te laat. We gingen nog even naar Sam’s town Point want daar speelden het meest afschuwelijk blues onzin wat ik ooit gehoord had. Maargoed er is wat van te zeggen maar het is er allemaal wel. Austin heeft blues,rock, country en goeie en slechte bands maar er is live muziek en dat is ook wel weer heel mooi. Nogmaals ik ben weer thuis.

Jan the Lazyman


Your Comment