RSS

Lynne Hanson live recensie

lynnehanson2
Een optreden in Transvaria in den haag staat garant voor knusheid, warmte en prachtige acoustische optredens. Transvaria is niet groot maar de indeling van de zitplaatsen is zo gemaakt dat niemand op elkaar zit en er bepaalde ruimte in de zaal is. Bij een vorig optreden in Transvaria zat ik nietsvermoedend te wachten voor het optreden, totdat ik mensen, met de fiets in de hand door de zaal zag lopen om hun fiets buiten de zaal te stallen. DAT is Transvaria! Veel kan er, maar er wordt ook iets van je teruggevraagd. Beleefdheid naar de artiest die optreedt en naar het overig publiek. De optredens in Transvaria zijn luisterconcerten, doe dit dan ook en ga niet tijdens de nummers met elkaar praten.
De in Ottawa woonachtige canadese roots,singer-songwriter Lynne Hanson viel op woensdagavond 18 maart de beurt om het ongeveer 60 man/vrouw tellende aanwezige publiek te verblijden met haar mooie nummers en zang. Gesterkt door 2 TOPmuzikanten die ondanks een paar repetitiedagen leek of ze jaren Lynne’s repetoire spelen: Rob van Duuren – pedalsteel en dobro en
Alex Akela op viool en bass, werden de nummers van de 2 cds van Lynne Hanson:
“Things I miss (2006) en “Eleven Months” (2008) door dit trio ijzersterk uitgevoerd. In de zeer korte tijd dat beide heren de nummers onder de knie hebben gekregen kreeg ik veel respect voor ze, met de “telling-stories” rootssinger Lynne Hanson in de hoofdrol.  Opener van de avond “Cold Touch” beloofde veel goeds. In “Mid-Way” verhaalt Lynne dat ze niet zo sterk is met autorijden met haar eigen navigatie ondanks een GPS. Vóór dit nummer vertelt Lynne ons: Zo was ze maar al te blij dat tour-organisator en promoter Joanna Serraris Lynne Hanson rondreed door nederland, want ondanks een GPS zou Lynne Hanson zo in Duitsland belangen.
Geluidsman Ron, op mondharmonica mocht  het  trio tijdens het bluesgrassnummer “Pretty Polly” en  in het bluessy “ Little Stage Fright” komen versterken:
Het aanwezige publiek durfde zich niet echt te tonen toen Lynne Hanson vroeg of iemand verliefd was, wat resulteerde in het mooie “Here I go again” (I’m not ready to in love again”)of in een scheiding ligt, volgend met “Days keeps coming“ . De eerste set werd afgesloten met de titeltrack van haar eerste cd “Things I miss”, waar Harry van cdwinkel Plato een bedankje kreeg voor zijn hulp en verkoop van haar cd’s in zijn winkel en hierdoor resulterend dat Lynne uit de onbekendheid kwam kon zij nu door Nederland touren. 1 van de hoogtepunten tijdens de tweede set vond ik de uitvoering van “Eleven Months” die ik sterker uit de voeten vond komen dan op haar gelijknamige uit 2008 uitgebrachte cd. Het trio kwam zeer geïnspireerd over en zonder de achtergrondvocalen, die wel op haar cd’s aanwezig zijn kwam lynne hanson’s stem veel beter,sterker en warmer over.  In het  Gillian Welch nummer “Orphan Girl” mag Femke (van het bekende trio Remmelt,Muus en Femke) samen met Lynne, Alex en Rob het nummer naar grote hoogte zingen als een engeltje. Lynne sluit de prachtige luister en muzikale avond af met de mooie ballad “Middle of the Bed”. Lynne Hanson neemt afscheid van ons in het afsluitende “Nazareth Bound”, maar niet voordat ze nog een laatste anekdote ons heeft vertelt over 2 volwassen mannen op driewielers die een berg afrijden wat nog niet zo erg, ware het niet dat onderaan Lynne’s auto stond. Hoe geloofwaardig zou je overkomen naar je verzekering toe. Na 2 sets van ieder 50 minuten was het concert over, maar liet Joanna Serraris die deze prachtige avond had georganiseerd ons nog niet gaan. Want ze heeft alweer 3 prachtige shows voor ons in petto, t.w.:
23 april – Joel Rafael – folkzanger onder de hoede van Jackson Browne (20.30)
17 mei  – Ray Bonneville  (16.00)
 3 juni  – Richard shindell (20.30)
Voor reserveringen:  http://www.musemix.com/transvaria.htm 

Johan Schoenmakers


Your Comment