RSS

John Doe & The Sadies – Country Club

sadies

De in een dronken bui gemaakte afspraken heeft geresulteert, dat op 14 april via Yep Roc Records de samenwerkingscd van John Doe & The Sadies – “” Country Club” wordt uitgebracht.  Hoe het heren gelukt is, ik weet niet, maar de nummers klinken alsof ze in de jaren zestig zijn opgenomen. Van de 15 aanwezige nummers op
“Country Club” zijn er 11 country covers. 3 van The Sadies en 1 van John Doe. De ballads  Husband and Wives (roger miller) en “Til I get it right” met de stem van John en The Sadies in een mooie background rol. Het is de stem van John Doe die je je waant in de jaren 50/60, maar ook het kale ingetogen geluid van The Sadies heeft er voor gezorgd dat de cd “Country Club” velen malen interessanter is dan menig recent uitgekomen covercd!
Ook mede geholpen door prachtige vokalistische hulp van Kathleen Edwards in John Doe’s eigen nummer “It Just Dawned me” die ook in de stijl van de aanwezige covers is geschreven. Ook het schitterende, in deze relaxte country-blues uitvoering “Nightlife” (Ray Price) of “Help me make it through the night” (Kris Kristofferson), je kan het niet zo gek noemen of de heren geven er een sixties draai aan.
John Doe begrijpt het ook niet, waarom het geluid zo dicht naar de jaren zestig is gekomen. “Misschien omdat het een prachtige tijd was op country-muziek gebied”.
De heren waren er wel snel overuit dat er geen toevoeging op de cd moest komen van een horn-sektie, violen of achtergrondkoortjes.The Sadies weten dat ze het wiel zelf niet hebben uitgevonden, maar ze vinden wel dat ze een mooie middenweg hebben gevonden tussen de vele country en western singles en hun eigen Sadies stijl.
En daar wil ik het als recensist bij laten. Verplichte luistervoer! 

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Hierin sta in 100% achter je smaak – deze nieuwe John Dpe (& the Sadies) is een bijzonder smakelijk object.Your Comment