RSS

Sean Rowe – Magic

sean-rowe1

Na  zijn debuut “27” uit 2003 (in november 2004 opnieuw uitgebracht) komt singer/songwriter Sean Rowe nu met de opvolger “Magic” en laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de cd doet zijn titel alle eer aan. Met het openingsnummer “Surprise” weet Rowe de luisteraar meteen al te raken door een fraaie ingetogenheid te combineren met prachtige beeldende teksten: “And your movements I could match before your maker / I know them deep enough to paint them in the air / Life is a liquid and I stretch far past it’s borders / I have a feeling you’ll be waiting for me there”. De teksten van Sean Rowe zijn, in tegenstelling tot hetgeen je op grond van het hier aangehaalde citaat zou verwachten, veelal niet autobiografisch. Hij schrijft nu eenmaal niet graag over zichzelf. Hij observeert liever de wereld om zich heen en heeft het vermogen om dit te vertalen naar schitterende teksten. De ingetogenheid van  Surprise wordt tot en met het overigens meesterlijke  Night vastgehouden. De stem van Rowe en de akoestische gitaar zijn op dit nummer vooraan in de mix sean-rowe22geplaatst, terwijl op de achtergrond de ruimtelijke tonen van elektrische gitaren klinken, ingespeeld door Troy Pohl van The Kamikaze Hearts. Rowe heeft een stem die je bij de strot kan grijpen. Een diepe, soulvolle, emotionele stem die fraai breekbaar kan klinken. Die stem doet soms heel even denken aan Stuart A. Staples van Tindersticks maar dat komt wellicht omdat ook de muziek van Sean Rowe een bepaalde donkerheid vertoont. Ironie is hem niet vreemd zoals hij in het zeer mooie American laat horen. In dit nummer steekt hij onder meer de draak met kapitalisering en de Amerikaanse (consumptie)maatschappij (let ook even op het fraaie strijkersarrangement). Rowe laat verder horen, dat hij ook in up-tempo nummers als Jonathan en Wrong side of the bed weet te overtuigen en sluit het geheel prachtig af met The Long Haul. “A new born song on an old guitar / And I know what it means to be alive” zijn de slotzinnen van een voortreffelijk album dat is uitgebracht door Collar City Records. “Magic” heeft, zoals gezegd, zijn donkere randjes en door het grotendeels ingetogen karakter is het nu niet bepaald een zomerplaat. Het is wel een cd waar ik makkelijk een lange zomer mee door zal komen…. en nog wel een tijd langer ook.

http://www.youtube.com/watch?v=KLuYeASc6LU

http://www.seanrowe.net
http://www.myspace.com/seanrowe
http://cdbaby.com/cd/seanrowe3

(Ed Muitjens)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Uitstekende review, Ed …. vraag ‘ns aan Johan hoe het zit met Twisting Wind van Helen Henderson …. ben zeer nieuwsgierig. Wat Sean Rowe betreft; helemaal met je eens!

 2. Ed #
  2

  Bedankt voor het compliment Rein. Waardeer ik zeer. Grappig dat je over Helen Henderson begint want Johan heeft al aangegeven dat hij die cd voor mij reserveert.
  Dus binnenkort in dit theater…

 3. james #
  3

  Uitstekende review , natuurlijk.
  Pracht plaat gewoon !

 4. 4

  My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!Your Comment