RSS

Corin Raymond – There Will Always Be A Small Time

corinhoes

Als er weer een cd op de deurmat valt en mijn mond valt open van verbazing over het bijgeleverde boekwerk bij de cd, dan verdient dat sowieso de aandacht. Singer songwriter Corin Raymond uit Toronto besteedt namelijk niet alleen aandacht aan zijn liedjes, maar ook aan de verzorging. Het boekje wat in het kartonnen hoesje zit, bevat 36 goedoverzichtelijke en leesbare pagina’s. Het is al een genot hier doorheen te bladeren, dan kan Corin Raymond bijna al niet meer stuk. Als je dan ook bij het beluisteren van zijn cd een vrolijke, blije singer/songerwriter hoort weet ik genoeg. Raymond heeft genoegdoening in wat hij doet en dat wil hij overduidelijk aan ons overbrengen.Opgenomen in The Rogue Studios in Toronto met producer James Paul, corinraymond1samen met een stel op-en-top muzikanten laat “There Will Always Be A Small Time” een produkt horen die vanaf begin tot het eind boeit. Raymond is ook niet zo’n “zware” tekstschrijver. Vrolijke altcountry liedjes die gaan over zijn leven als muzikant (Paid To Party/Small Time/Stealin My Heart), zijn vroegere of nieuw verworven liefjes in Texmex songs als Micheline en Better Him Than Me. Semi Roots-ballad The Only One had zelfs in vroeger tijd een hit van b.v. Roy Orbison kunnen zijn. Corin Raymond en zijn mede-muzikanten weten ieder nummer om te toveren tot een soms vrolijk, dan weer zwaarmoedig nummer, maar bovenal Raymond blijft het leven van de zonnige kant zien. Dat hoor je er letterlijk van hem af als hij hoorbaar lachend en soms ook weer bedroefd zijn liedjes brengt. In de bluesy achtige afsluiter Wish I Was In Love wordt Raymond alleen maar treuriger als hij zijn buren weer eens hoort ruziën en zet zijn TV maar harder. Als een artiest die ijzersterke altcountry/texmex/Roots nummers schrijft, dit ook weet te vertalen naar schitterende uitvoeringen met een bijgeleverd boekje waar je U tegenzegt, dan zeg ik uit de grond van mijn hart over Corin Raymond’s “There Will Always Be A Small Time: Luisteren en Kopen!

http://www.myspace.com/corinraymond
http://www.cdbaby.com/cd/corinraymond

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Gringo #
    1

    corin raymond heeft nog drie cd’s gemaakt… in een duo dat zich the undesirables noemt: summer’s gone… doghouse dreams…travelling show… ook zeer de moeite waard…

  2. 2

    Volgend jaar oktober is de verwachting dat Corin naar Europa komt. Kunnen we deze rasartiest eens op het podium aan het werk zien.